top of page
/welkom

Welkom op de website van ‘Het Derde Licht’

 

Wij zijn blij u op deze wijze te mogen vertellen waar onze loge voor staat, wat wij zoal doen en hoe onze gedragingen zijn naar de leden en naar buiten.

 

‘Het Derde Licht’ is een van de vier Loges die in Eindhoven zijn gevestigd. Het is niet alleen dat wij alle vier een eigen avond hebben maar ook een eigen omgang met elkaar en zo ook een eigen zoektocht in het leven.
Zo is het eerste dat opvalt dat de leden van de loge niet al te strak met elkaar omgaan. Er is ruimte voor het individu zonder dat wij respect voor elkaar verliezen. Wat ook karakteristiek voor de loge is is dat wij sterk aan onze innerlijke drang werken. Een innerlijke drang ons zelf te leren kennen om op die manier een beter mens te worden. Wij geloven dat alleen door het zijn van een onderzoeker, je jezelf kunt leren kennen en wat het betekent een mens te zijn in de wereld.

De oude plichten ofwel de beginselverklaring (die nog maar kort geleden is herzien) luidt: Vrijmetselarij is de uit innerlijke drang geboren geestesrichting, welke zich openbaart in een voortdurend streven naar ontwikkeling van al die eigenschappen van geest en gemoed, die de mens en de mensheid kunnen opvoeren naar een hoger geestelijk en zedelijk peil. Zij vindt haar toepassing in de beoefening van de hoogste levenskunst.

bottom of page